Program zgodnjega spoznavanja glasbe za otroke od rojstva do 5. leta

DOMOV     KAJ JE MUSIC TOGETHER     KDO BO Z VAMI     GLASBENE URE     URNIK     VPISI      AKTUALNO     KONTAKT     GALERIJA/VTISI

Vabljeni

v spomladanski semester

TAMBURIN!

Vsak teden 45 minut glasbene zabave

za otroke in njihove starše!


Aktivno sodelovanje otroka in njegove družine v glasbeni dejavnosti bogati družinsko življenje, poglablja medsebojne odnose, spodbuja glasbeno rast in izboljšuje glasbene sposobnosti.

 

Glasbene ure so namenjene otrokom od rojstva do 7. leta:

 

 

Skupina mešana starost (otroci od rojstva do 5. leta, skupaj s starši oz. skrbniki)

 

Je osnovna in najbolj pomembna skupina za poučevanje po programu Music Together.

 

Otroci jo lahko obiskujejo od rojstva do 5. leta starosti, in v tem obdobju spoznajo vsebino vseh devet glasbenih zbirk iz programa MT. Pedagoška načela programa MT temeljijo na ugotovitvah razvojnih raziskav otrok, da skupina otrok različnih starosti spodbuja naravni družinski stil učenja.

 

Mlajši otroci uživajo ob opazovanju in oponašanju starejših otrok; starejši spontano učijo in vodijo mlajše otroke; za starše pa je to velika prednost, saj na uro lahko pride cela družina. V takšni skupini, vsak otrok lahko najde svoj stil in stopnjo učenja skozi prepevanje, gib, recitiranje, poslušanje, opazovanje in preizkušanje glasbenih inštrumentov.

 

Na uro lahko z otrokom pride kdorkoli, ki mu je blizu - starši, stari starši, varuške...

 

Skupina dojenčki  (dojenčki do 8. mesecev, skupaj s starši oz. skrbniki)

 

Program namenjen otrokom v prvih mesecih življenja. Dejavnosti namenjene tej skupini, so posebej zasnovane tako, da se odrasli seznanijo z osnovnimi metodami, ki na naraven način podpirajo otrokov glasbeni razvoj in poglabljajo čustveno vez preko glasbe; zvočni dotik, ritmični dotik, ples z dojenčkom, itd.

 

Program traja en semester (3 mesece) in je odlična priprava za vključitev v osnovno skupino - Skupino mešana starost.

 

Skupina predšolski in šolski otroci  (otroci od 5. do 7. leta)

 

Program je namenjen je vsem, ki so obiskovali program osnovne skupine mešana starost in tudi tistim, ki programa niso obiskovali, in bi želeli na igriv in izkustven način pridobiti osnove za nadaljnje glasbeno izobraževanje. Otroci se srečajo z novimi dejavnostmi, veščinami in izzivi primernimi za to starostno obdobje in pridobijo temeljne osnove glasbenega opismenjevanja. Učni načrt vsebuje osnove glasbene teorije, glasovni razvoj, ples, harmonično petje, ritmično igranje na male inštrumente. V varnem in spodbudnem okolju otroci preizkušajo nove dejavnosti; igralne pesmi, pesmi z zgodbo, dirigiranje, improvizacija, kompozicija.

 

Starši oz. skrbniki so prisotni na prvi in zadnji uri, prejmejo pa pesmarico (posebej oblikovano za ta program), CD, kartice za solfeggio, in delovni zvezek za nadaljevanje učenja ter veselo muziciranje doma.

 

* Vse skupine so številčno omejene, kar omogoča kvalitetno izvajanje programa.

 

Glasbene ure v vrtcih

 

Andrejin Music Together prilagojeno izvaja glasbene ure tudi v vrtcih, v obliki občasnih obiskov ali celoletnega programa enkrat tedensko v dopoldanskem času, za kar se dogovorimo na začetku novega šol. leta.

 

Music Together glasbene ure nudijo različne aktivnosti.

 

Prepevanje pesmic, ples z malimi in velikimi gibi, instrumentalno improvizacijo, glasbeno raziskovanje in predvsem zabavo!

Šolsko leto je sestavljeno iz treh ali štirih semestrov (jesenski, zimski, pomladni, poletni). Vsak semester vključuje novo pesmarico. V treh letih se zvrsti 9 zaporednih pesmaric, z različnimi naslovi. Vsak semester je vsebinsko zaključena enota, tako da so vpisi možni v posamezne semestre po izbiri. Če je otrok in njegovi najbližji  vključen v program tri leta zapored, se preko različnih glasbenih aktivnostih, sreča s približno 250-mi avtorskimi in tradicionalnimi pesmimi, različnih tonalitet, ritmov, kultur, zvrsti in stilov.

 

 

Besedila na zgoščenkah in v pesmaricah so v angleškem jeziku, kar je lahko tudi prednost.

 

V zgodnjem razvojnem obdobju imajo otroci sposobnost prepoznati in si zapomniti vse vrste zvokov, ne glede na jezik. Ta sposobnost z leti zelo hitro upada, zato je velika prednost, ki jo nudi ta program, tudi v tem, da imajo otroci priložnost  postaviti dobre temelje za kasnejše učenje angleškega jezika.

 

Na urah prepevamo in izvajamo aktivnosti v slovenskem jeziku.

 

Za prijetno in toplo domače vzdušje, v našem centru Andrejin Music Together poskrbimo  za prevode  pesmic in občasno vključevanje pesmic in izštevank iz našega okolja.

 

 

 

Skupina mešana starost

Skupina dojenčki

Skupina predšolski in šolski otroci

KONTAKT

m 030 629 007

tamtaram1@gmail.com

Music Together art & logo design © 1992-2015 Music Together LLC. Music Together is a registered trademark.

Andrejin Music Together is licensed by Music Together LLC.

For more locations: www.musictogether.com - (800) 728-2692